4 zsírégető

Idő 4 zsírégető. Zsírégető üzemmód - Fogyókúra | Femina

A legtöbb ember nem a jógát választja, ha fogyni akar — nagy kár is érte!

4 zsírégető

Hogy miért? Ez a 6 zsírégető jógapozíció úgy szabadít meg a kilóktól, mint semmi más! Lefelé néző kutya Ereszkedj le négykézlábra, helyezed a tenyereid vállszélességben a földre, óvatosan nyisd szét az ujjaidat, majd óvatosan nyomd fel a csípődet az ég 4 zsírégető.

4 zsírégető

Fontos, hogy a gyakorlat közben minél jobban próbáld meg kiegyenesíteni a lábaidat, mert ez a jógapóz 4 zsírégető így lesz helyesen kivitelezve! A lefelé néző kutya pozíció során úgy kell kinéznie az egész testednek, mint 4 zsírégető nagy nyomtatott V betűnek.

Ez a póz egyébként a jógázók és az ülőmunkát végzők egyik kedvenc gyakorlata, mert egyszerre nyújtja meg a kar- és lábszalagokat, valamint lazítja 4 zsírégető a vállizmokat.

4 zsírégető

Plank póz A világ egyik legnehezebb hasizomgyakorlatának 4 zsírégető a következő jógapozíciótmelyet nagyon könnyű 4 zsírégető, úgyhogy figyelj a pontos leírásra! Nincs más dolgod, mint négykézlábra ereszkedni úgy, mintha csak fekvőtámaszt szeretnél végezni — azaz, nyújtsd hátra a lábaidat, támaszkodj a lábujjaidon, a tenyeredet helyezd vállszélességben a padlóra, a karjaidat pedig egyenesen és feszesen nyújtsd ki!

A pozíció lényegében kész is, ám figyelj arra, hogy a fejed, a törzsed és a nyakad nagyjából egyenes legyen és, hogy ne ereszd le a popsidat a föld felé! Lótusz-póz Feküdj le hason fekvésben a földre, nyújtsd ki a karjaidat szorosan a tested mellett, majd szorítsd össze a fenék-és a vállizmaidat.

4 zsírégető

Lélegezz mélyeket és nézz előre, miközben 4 zsírégető a fejed, a nyakad és a felső törzsedet, utána pedig emeld fel a karjaidat is. Ezek után szorítsd össze a belső 4 zsírégető és billentsd 4 zsírégető a lábaidat igen fogyhatsz A pozíciónak úgy kell kinéznie, mint egy lapos u-betűnek, vagy egy tányérnak.

A legújabb kutatások szerint léteznek olyan ételek, melyek magas rost- és antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően kedvezően befolyásolják az agyi működést és tartósan kiegyensúlyozzák a vércukorszintet. Ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása azért fontos, mert így hatásosan tudod mellőzni az édességeket és lejjebb tolják a mérleg nyelvét is. Sőt, egy másik kutatás szerint a babban gazdag táplálkozás a túlsúlyosakat is segíti, hiszen 16 hét alatt átlagosan 4,5 kilótól szabadítanak meg minket!

A gyakorlat kiválóan erősíti a hasi izmokat, melyektől pillanatok alatt le fog rólad olvadni az a fránya úszógumi! Oldalt nyújtó-póz Csakúgy, mint a legelső gyakorlatban, ennél a pozíciónál is ereszkedj le négykézlábra, azzal a különbséggel, hogy a jobb talpadat a jobb tenyered mellé helyezed 90°-os szögben.

A fogyókúra során sem kell lemondanod a különleges ételekről, már csak azért sem, mert létezik néhány speciális táplálék, mely nemcsak étrendedet teszi változatossá, de karcsúsító ereje is páratlan.

Ezek után óvatosan nyújts ki hátra a bal lábadat, kissé 4 zsírégető fordulj el balra és emeld fel az ég felé a bal karodat. Ha pár másodpercig ki tudod tartani a pozíciót, az már tökéletes!

A gyakorlatot ezután ismételd meg a másik oldalon is és mindig törekedj rá, hogy mélyeket lélegezz a póz kitartása előtt, alatt, és után is!

4 zsírégető

Fotó: iStock.

Lásd még